Legends Of South Of Italy

Excursion Tours Italy Lamezia Terme, Italija

Rodyti žemėlapyje

Aprašymas LEGENDS OF SOUTH OF ITALY

Puiki galimybė pažinti pietų Italiją! IŠVYKIMAS GARANTUOTAS!

Apie

1 DIENA. VILNIUS-LAMECIJA

Skrydis iš Vilniaus į Lamecijos oro uostą, atvykimas, pervežimas į viešbutį, apgyvendinimas ir nakvynė 3* viešbutyje Parghelia rajone.

2. DIENA. TROPĖJA-VATIKANO KYŠULYS arba PICO KALABRAS

Pusryčiai. Laisvas laikas arba galimybė vykti į pažintines ekskursijas:

Tropėja-Vatikano kyšulys*

Tropėja ir Vatikano Kyšulys – du Kalabrijos Tirėnų pakrantės „perliukai“. Tropėja –„Tirėnų jūros perlas“ - teisėtai yra viena populiariausių turistinių vietų. Pirmą kartą miestas buvo paminėtas I a. Plinijaus Vyresniojo prisiminimuose. Nuo miesto terasos, kuri įsikūrusi ant uolos virš jūros, atsiveria nuostabus vaizdas, čia galima pasigrožėti Santa Maria dell‘Isola bažnyčia. Istoriniame miesto centre iš visų senovinių pastatų labiausiai išsiskiria Katedra, pastatyta normanų valdymo laikais. Katedros viduje saugomi vertingi meno kūriniai, tokie kaip Rumunijos Madonos (Madonna di Romania) ir Tropėjos globėjos, ne kartą gelbėjusios miesto gyventojus nuo žemės drebėjimų ir kitų nelaimių, drobės. Taip pat ekskursijos metu aplankysime vieną gražiausių Kosta degli Dei pakrantės vietų – Kapo Vatikano kyšulį. Čia pamatysime žymų švyturį, iš kurio atsiveria nepamirštami panoraminiai Kalabrijos vaizdai. Kyšulį puikiai apibūdina tokie žodžiai – uolos, krištolo skaidrumo jūra, įlankos ir balto smėlio paplūdimiai.

arba Pico Kalabras*

Šv. Eufemijos įlankos pakrantėje įsikūręs Pico Kalabras – dar vienas Kalabrijos stebuklas. Spalvingas, viduramžiais įkurtas miestelis. Šalia miestelio yra vienas, kiek netradicinis statinys – bažnytėlė Piedigrotta, įrengta uoloje, kurią aplankysime ekskursijos metu. Taip pat lankysimės Joachimo Murato pilyje. Pilis išgarsėjo, nes Joachimas Murato buvo Napoleono Bonaparto svainis ir bendražygis. Tiesa, pilis pastatyta 1486 metais Ferdinando Aragoniečio, bet, po joje 1815 metais Joachimui Muratui įvykdytos mirties bausmės, pilis „pasiskolino” jo vardą. Čia lankantis paragausime miestą garsinančių rankų darbo ledų Tartufo di Pizzo. Itališkai „tartufo“ reiškia trumą, tačiau leduose trumų tikrai nerasite, į trumus šie ledai panašūs savo forma. Dar vienas netikėtumas laukia ledų viduje – skystas gardus įdaras. O ekskursijos pabaigoje galėsite pasimėgauti miestelio siauromis gatvelėmis ir apsipirkti.

Grįžimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

3 DIENA. EOLIJOS SALOS

Pusryčiai. Laisvas laikas arba galimybė vykti į pažintinę ekskursiją į Eolijos salas.* Mini kruizas į Eolijos salas, kurias galima pasiekti tik vandeniu. Turėsite galimybę pasimėgauti unikaliais, kvapą gniaužiančiais vaizdais: skaidriu turkio spalvos vandeniu, viliojančiais urvais, vaizdingomis įlankomis ir nuostabiu gamtos grožiu. Lipario salos yra vienos gražiausių Viduržemio jūros salų. Apsilankymas šiose salose paliks neišdildomą įspūdį, tad norėsite čia sugrįžti dar ne vieną kartą. Kelionę pradėsime nuo Strombolio salos, kurioje įsikūręs vienas iš keturių Italijos teritorijoje veikiančių ugnikalnių. Ugnikalnio aukštis siekia 900 metrų. Aplankysime du miestus: Strombolį ir Ginostrą, nedidelį žvejų kaimelį. Saloje gausu juodų smėlio paplūdimių, idealiai tinkančių  maudynėms ir atsipalaidavimui. Kitas sustojimas numatytas Lipario salose. Čia gausu boutique tipo parduotuvių, suvenyrų krautuvėlių bei kavinių. Didžioji pilis ir Katedra pastatytos ant aukštos uolos,  kur galėsite pasimėgauti kvapą gniaužiančiais panoraminiais vaizdais. Lipario miestas yra labai gyvybingas ir žavus, su siauromis gatvelėmis ir senoviniais namais. Tęsime kelionę į Vulcano salą, garsėjančią  uolėtomis pakrantėmis ir įspūdinga panorama. Tačiau ypatingo žavesio salai priduoda sieros vandenilio šaltiniai, maitinami karštosiomis srovėmis ir apsupti fumaroliu (aplink išėjimus nusėda sieros kristalai). Grįžimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

4 DIENA. NEAPOLIS

Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio ir toliau keliausite į Kazertos miestą pakeliui aplankydami Neapolį. Neapolyje susipažinsite su Pleviscito aikšte, Umberto galerija, San Carlo ir Maschio Angioino teatru. Atvykimas į Kazertą, apgyvendinimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

5 DIENA. KAZERTA

Pusryčiai. Apsilankymas Kazertos karališkuose rūmuose*, kurie yra įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą, garsėja 2 km ilgio sodais, o rūmuose suskaičiuojama daugiau nei 3000 kambarių (nesijaudinkite, aplankysite tik keletą iš jų). Grįžimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

6 DIENA. POMPĖJA-ALBEROBELAS

Pusryčiai. Ankstyvas išvykimas į Pompėją ir archeologų atrasto senovinio miesto apžiūra.* Laisvas laikas pietums. Kelionę tęsite į Apulijos regiono miestelį – Alberobello, garsėjantį mažais namukais vadinamais trulli. Viename iš namukų ir apsilankysite. Vėlyvą popietę atvyksite į Otsūnio miestą. Apgyvendinimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

7 DIENA. BARIS-MATERA

Pusryčiai. Ankstyvas išsiregistravimas iš viešbučio. Keliausite į Bario miestą ir jame aplankysite: miesto centrą, Šv. Nikolajaus baziliką. Bazilika yra Bario simbolis, turintis ypatingą reikšmę krikščioniškajame pasaulyje ir tai yra svarbi piligriminė vieta tiek katalikams, tiek ortodoksams. Laisvas laikas pietums. Kelionę tęsite į nuostabaus grožio Materos miestą, kuris yra ne tik UNESCO paveldo sąraše, bet ir 2019 m. buvo Europos kultūros sostinė. Pasak archeologų, 9 tūkst. metų skaičiuojanti Matera yra seniausia žinoma gyvenama vietovė ne tik Italijoje, bet ir visoje Europoje, o senumo varžytuvėse pasaulyje ji nusileidžia tik Jordanijos Petrai. Kad ir kur beitumėte, visa Matera – muziejus po atviru dangumi, o tarp turistams aplankyti rekomenduojamų objektų – urvuose išskobti būstai-urvai, kuriuos vietiniai vadina sassi ir kurie buvo pirmieji miesto pastatai. Dėl išsaugoto senojo miesto veido, Melas Gibsonas filmą „Kristaus kančia“ filmavo būtent Materos gatvėse. Pasivaikščiosite po senamiestį, pasigrožėsite Materos grotomis – tai vienas iš labiausiai vertų lankytinų objektų. Po apsilankymo Materoje grįšite į Kalabrijos kraštą, apgyvendinimas ir nakvynė 3* viešbutyje.

8 DIENA. LAMECIJA-VILNIUS

Pusryčiai, išsiregistravimas iš viešbučio, pervežimas į Lamecijos oro uostą. Skrydis Lamecija – Vilnius.


Į kainą įskaičiuota:
  • Tiesioginis skrydis Vilnius-Lamecija-Vilnius;
  • 5 kg rankinis bagažas;
  • 20 kg registruotas bagažas;
  • 3 nakvynės su pusryčiais 3* viešbutyje Pargelia regione;
  • 2 nakvynės su pusryčiais 3* viešbutyje Kazertos regione;
  • 1 nakvynė su pusryčiais 3* viešbutyje Bario/Otsūnio regione;
  • 1 nakvynė su pusryčiais 3* viešbutyje Pargelia regione;
  • pervežimai kelionės metu pagal programą;
  • lietuviškai kalbančio lydinčio atstovo paslaugos visos kelionės metu;
  • angliškai kalbančių gidų paslaugos ekskursijų metu.


Pastabos:

  • * pažymėtos ekskursijos ar apsilankymas objektuose - už papildomą mokestį;
  • organizatorius pasilieka teisę keisti programos maršruto eiliškumą.


PRIVALOMI MOKESČIAI (kaina nurodyta asmeniui)

  • Ausinės Kasertos karališkuose rūmuose (privaloma)

    2 eurai

    Audiogidas Pompėjos muziejuje (privaloma)

    2 eurai

    Privalomas miesto mokestis Pargelia

    2,40 еur parai

    Privalomas miesto mokestis Otsūnyje

    1,5 еur parai

  • PAPILDOMŲ PASLAUGŲ/EKSKURSIJŲ KAINOS (kaina nurodyta asmeniui)

  • Ekskursija Tropėja-Vatikano Kyšulys

    35 eurai

    Ekskursija Pico-Kalabras

    35 eurai

    Ekskursija Eolijos salos

    75 eurai

    Įėjimo bilietai į Pompėjos miesto muziejų

    16 eurų

    Įėjimo bilietai į Kazertos karališkuosius rūmus

    18 eurų


Pasitark su konsultantu!
Photo
Karina
Sabaitytė

Kambarių tipai ir kainos į Italija

Paslaugos ir patogumai

Maitinimas

  • HB
  • BB

Kambarių tipai

  • DBL
Rodyti viešbutį LEGENDS OF SOUTH OF ITALY žemėlapyje

Dėmesio!

Sezono eigoje nurodyta informacija, apie viešbučio paslaugų papildomą apmokestinimą, laiką bei apimtis, gali keistis.

Turinys iš tiekėjo: TEZTOUR

Kodėl verta keliauti su TEZ TOUR

Nemokama rezervacija 48 val.
Galimybė užsisakyti 24/7 neišėjus iš namų

Vilkite vėliavą į norimą vietą žemėlapyje
OK