Sicilija – atostogos pietų Italijoje

Atostogos Sicilijoje: poilsinės, pažintinės, „viskas įskaičiuota“, paskutinės minutės kelionės į Siciliją, ekskursijos, patrauklūs pasiūlymai gera kaina

Apie Siciliją

Sicilija – 5 milijonus gyventojų turinti, legendomis apipinta Viduržemio jūros sala, kuri yra viena lankomiausių Pietų Europoje. Joje yra visko, ko gali reikėti sužadinti vidiniam smalsumui:
3 jūros ir nuostabūs paplūdimiai, užburiantis kraštovaizdis, didingas ugnikalnis, skanus maistas ir vynas, turtinga istorija, senove dvelkiantys miesteliai su siauromis gatvelėmis, savitas gyvenimo ritmas. O kur dar šiurpuliukus keliantys pasakojimai apie „cosa nostra“ – sicilietišką mafiją!
Ką aplankyti, paragauti ir nuveikti Sicilijoje
Klimatas
Klimatas
Sicilijoje vyrauja Viduržemio jūros klimatas: karštos vasaros, švelnios žiemos. Sala saulėta, o daugiausiai kritulių iškrenta žiemą. Vienas tinkamiausių laikų vykti į salą yra rugsėjo, bei spalio mėnesiais, kai oro temperatūra nėra labai aukšta, o turistinis sezonas pasibaigęs. Rugsėjo mėnesį renkamos vynuogės, figos, riešutai, oro temperatūra apie +26 °C. О spalio mėnesis – tai alyvuogių metas, vidutinė oro temperatūra siekia apie+22 °C.
Etna
Etna
Salos rytuose esantis Etnos ugnikalnis yra aukščiausias Europos ir vienas aktyviausių pasaulio ugnikalnių, todėl prieš planuodami kelionę į Etną visuomet pasidomėkite ugnikalnio aktyvumu. Sicilietiškai Etna vadinama Mongibello, arba tiesiog muntagna, kas reiškia kalną. Ugnikalnio apylinkės yra paskelbtos draustiniu, o kylant į viršūnę nuostabu žiūrėti į besikeičiančią augaliją.
Maistas
Maistas
Sicilija - tai kraštas, kuris nudžiugins Jūsų skrandį. Visoje saloje tvyro šviežio ir itin gardaus maisto kultas. Kiekvienas Sicilijos miestelis turi savo kulinarinių paslapčių ir įvairiausių receptų, kurie yra perduodami iš kartos į kartą. Dažniausiai naudojami ingredientai: pomidorai, aštrūs prieskoniai, artišokai, midijos, krevetės, tunas, įvairi mėsa, o maisto gaminimas neįsivaizduojamas be alyvuogių aliejaus.
Vynuogynai
Vynuogynai
Sicilija yra didžiausią vynuogynų plotą turintis Italijos regionas ir sala pasižymi gaminamais desertiniais vynais. Daugiausiai vynuogynų yra Marsalos regione, kuris yra vienas iš seniausių Europos vynuogininkystės regionų. Dirvožemis, ilgos ir saulėtos vasaros, drėgnas klimatas užtikrina derliaus stabilumą, o vynuogės skinamos tik rankomis, nenaudojant uogas pažeidžiančių mašinų, taip gamintojai gali kontroliuoti fermentacijos procesą ir užtikrinti išskirtinę vyno kokybę.
Istoriniai miestai
Istoriniai miestai
Paprastai atvykusieji į šią Italijos salą neaplenkia sostinės Palermo, matematiko Archimedo tėvynės Sirakūzų miesto, istorinės Mesinos, Etnos ugnikalnio papėdėje esančios Katanijos miesto, romantiškosios Taorminos ar vaizdingojo Čefalu miesto. Sicilija kupina staigmenų, barokinės architektūros miestelių, kaimelių, istorinių miestų. Kad ir kur Jus širdis nuves atostogų metu, visgi atostogaujant Sicilijoje reikia pasimėgauti un poco di tutti (liet. viskuo po truputį).
Aktyvus laikas
Aktyvus laikas
Sicilijoje aktyvus poilsis siejamas su kalnų ir vandens pramogomis bei galimybe susipažinti su vietos istorija, pamatyti galybę kultūros, architektūros objektų, todėl į Siciliją geriausia vykti rugsėjo–spalio mėnesiais, nes tinkamas metas keliavimui, žygiams ir palankios sąlygos nardyti.
Tiesioginiai skrydžiai į Siciliją iš Vilniaus
Nuo 2021 m. rugsėjo 23 d. organizuojami tiesioginiai užsakomieji skrydžiai iš Vilniaus į Kataniją. Tai puikus būdas patogiai pasiekti Italijos salą Siciliją. Į skrydžio kainą įskaičiuotas registruotas (1 lagaminas, 20 kg) ir rankinis bagažas.

Pasiūlymai mūsų – atostogos Jūsų! Kelionių naujienlaiškių prenumerata.

Privatumo politika.

Vilkite vėliavą į norimą vietą žemėlapyje
OK