Gruzija (Sakartvelas) ant stalo
Pamirškite dietas – mėgauktės maistu, jis Gruzijoje (Sakartvele) vertas plojimų atsistojus. Šašlykai, chačapuriai, charčio ir chinkaliai – pirma mintis, kuri šauna galvon, pagalvojus apie gruzinišką (sakartvelietišką) virtuvę. Jų virtuvėje dominuoja daržovės, mėsa, miltai ir šviežios kalendros, kuriomis gardinama gausiai ir viskas, nuo užkandžių iki sriubų ir pagrindinių patiekalų. Beje, gruzinai (sakartveliečiai) padažus tirština ne miltais, o smulkiai maltais riešutais. Vienas populiariausių patiekalų – Chinkaliai. Jis iš miltų ir įdaro, dažniausiai mėsos, bet galima rasti ir su sūrio, daržovių bei bulvių įdaru. Galima užsisakyti po vieną vienetą, o kartais jie būna net delno dydžio!